Цікаві забави, столи, що гнулись від смаколиків, і чимало поважних гостей – як у Великому Окорську День села святкували…

03 Серпня 2018, 10:00
Святкування 5843
Святкування

Таке дійство тут організовували вперше, проте усе пройшло на високому рівні. Основні локації селяни розташували на місцевому стадіоні, що знаходиться поруч з мальовничим озером.

Не тільки жителі навколишніх сіл Затурцівської об’єднаної територіальної громади, а й гості із сусідніх районів завітали на святкування. Загалом зібралося кілька сотень людей. Атмосфера панувала неймовірна. Діяли атракціони для малечі, облаштовано фотозону «Я люблю Окорськ», працювали майстри бодіарту, до виступів готувались чимало артистів, в тому числі й відомих.

На території також була розгорнута виставка народних умільців. Гості, зокрема, мали змогу познайомитись з творчістю місцевої вишивальниці Ірини Касянко, майстринь з бісероплетіння Ольги Паламар та Юлії Зеленчук. Усі бажаючі взяли участь у безпрограшній лотереї, де можна було виграти навіть… двійко поросят, два мішки цукру та мішок муки.

Дітлашня на Дні села безкоштовно ласувала морозивом, попкорном, солодкою ватою, а дорослі підкріплялись ситнішими смаколиками, від яких, без перебільшення, гнулись столи. На відкритому вогні готувались юшка з окорської риби та запашний куліш.

Ініціатором, головним організатором і спонсором дійства став уродженець Окорська, а нині приватний підприємець з обласного центру – Ігор Волошенюк. Чоловік вклав усю душу і чималий матеріальний ресурс, щоб потішити місцеву громаду і численних поважних гостей, серед яких – відомі письменники Ігор Павлюк та Леся Блаватовська, скрипаль Товій Рівець, скульптор Микола Головань, депутат Верховної Ради двох скликань Володимир Карпук тощо. Розділити хороший настрій із селянами також прибули голова райдержадміністрації Віктор Дудечко, голова районної ради Борис Ковальчук, депутат обласної ради Михайло Скопюк, директор Локачинського центру зайнятості Олександр Ребрук, депутат районної ради Володимир Мазурок, голова ТзОВ «П’ятидні» Валерій Діброва.

1

До речі, Валерій Григорович, сільськогосподарське підприємство якого орендує у цій місцевості землі, теж виступив у якості спонсора. Вітаючи селян з цією подією, він пообіцяв, що найближчим часом виділить кошти на співфінансування будівництва дороги до Малого Окорська. Має долучитися до цієї потрібної справи і Затурцівська сільська рада (ОТГ), а поки що її очільник – Володимир Патійчук подарував на потреби села мотокосу. Також спонсорську допомогу на проведення свята надав підприємець Іван Дерко.

Треба відмітити, що до підготовки було залучено чимало тутешніх людей. Так, жителі кожної вулиці Великого Окорська, Квасовиці і Малого Окорська заздалегідь підготували і накрили під відкритим небом столи. Вареники, ковбаси, стегенця, запечені поросята – яких тільки смаколиків тут не було. Дегустацію із великим задоволенням проводили усі бажаючі і щиро дякували господарям за смачні страви.

1

А яке ж свято села без відзначення його жителів? Згадали добрим словом та вручили подарунки багатьом, зокрема: фронтовикам Другої світової війни та учасникам бойових дій в зоні АТО, ветеранам колгоспної праці, людям, які прожили в парі п’ятдесят і більше років, найстарішим мешканцям – Надії Сергіївні Романюк та Феодосії Семенівні Тесновець (обом понад 90 літ) і наймолодшій – Златі Франчук (дівчинка народилась 12 липня цього року), п’ятьом матерям-героїням. Призи дісталися й наймолодшому подружжю – Андрію та Людмилі Паламарам, найдосвідченішій невістці – Світлані Паламар, найстаршому (Сергій Максимюк) і наймолодшому (Богдан Садик) зятям-приймакам, Олені Кватерук, яка відзначала іменини у День села.

Також на святі було озвучено імена господинь, які мають біля своїх осель найрозкішніші клумби. Насиченою виявилась і концертна програма («Моє село найкраще в світі»). Своєю творчістю присутніх потішили вокальні колективи з Ковеля, Боратина, Ратнева, Білостока, гурт «Соколи» (Затурцівської ОТГ), аматори сцени районного будинку культури, вокальна група сільського клубу та солісти Вікторія Шанта і Тарас Кватерук, хор ветеранів «Осіннє золото» та хор місцевого Свято-Михайлівського храму. Віртуозною грою на скрипці вразив Товій Рівець.

А ізюминкою концерту, на яку гості очікували з нетерпінням, став виступ відомого на Волині і за її межами квартету «Акорд». Коли вже гості добряче відпочили і сповна насолодились сільською гостинністю, організатори між усіма розділили запашний святковий коровай. А на молодь у фіналі чекала дискотека.

Павло КОСТЮЧКО

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024