Як в одному з сіл Локачинського району покращили благоустрій

06 Жовтня 2018, 12:00
Дитячий майданчик 4887
Дитячий майданчик

Неймовірна атмосфера нещодавно панувала в  маленькому, віддаленому від траси населеному пункті Запуст. Мало не усі його мешканці зібралися гуртом, щоб відпочити від домашніх клопотів, побачити, як радіють їхні діти та онуки, а ще – особисто зустрітися з гостями, які зробили для громади добрі справи.

святкування
святкування

Нині у селі Запуст з діючих раніше школи, дитсадка, ФАПу, працює лише останній. Колись просторе приміщення навчального закладу стояло майже пусткою. А місцеві дітлахи облюбували місце біля будівлі для ігор. Тож Озютичівська сільська голова Людмила Таровська вирішила облаштувати тут для малечі майданчик.

святкування
святкування

Заручившись підтримкою меценатів, реалізувати вдалось набагато масштабніший проект. Тож нещодавно відбулась його презентація. Проект «Ініціатива громад – шлях до успіху» включав в себе закупівлю медичного обладнання і меблів для місцевого фельдшерсько-акушерського пункту та встановлення автобусної зупинки, якої раніше ніколи не було в селі.

святкування
святкування

З бюджету сільської ради виділили 14 тисяч гривень на зупинку, 10 тисяч гривень на потреби ФАПу спрямував благодійний Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Разом з тим на майданчику закипіла робота.

святкування
святкування

Жителі Запуст встановили для своїх дітей гойдалку, хатинку, різноманітні ігрові споруди, зробили навіть місце для клумб. До слова, усіляко допомагала й сама малеча. З фарбою для майданчика допомогло ТзОВ «СБЕ Україна Волинь». Тож на презентацію проекту зійшлися чи не усі мешканці села.

Дитячий майданчик
Дитячий майданчик

Радник голови обласної ради В’ячеслав Рубльов та представники Локачинського відділення благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Василь Демидюк та Ігор Українець, які прибули на захід, насамперед відвідали місцевий фельдшерсько-акушерський пункт.

завідуюча ФАПом Юлія Соколюк
завідуюча ФАПом Юлія Соколюк

Як розповіла завідуюча ФАПом Юлія Соколюк, після появи тут глюкометра, тонометра, дитячих електронних медичних ваг, інгалятора, шафи для зберігання медикаментів першої медичної допомоги, які закуплено в рамках реалізованого проекту, працювати стало зручніше і ефективніше.

До слова, нині на обслуговуванні в пані Юлії 119 односельців, 35 з яких – діти. Між тим, жінка повідомила, що вже отримала попередження про закриття медпункту. Така новина відверто обурила В’ячеслава Рубльова, тож той пообіцяв посприяти недопущенню цього.

Виступаючи перед громадою, благодійники подякували за ініціативність селянам і висловили сподівання, що придбане медичне устаткування допоможе їм покращити здоров’я.

Сподобалась усім й сучасна автобусна зупинка з металопрофілю, бо тепер місцева дітлашня, яка добирається на навчання до школи в сусідній Кисилин, може тут сховатися від дощу та вітру.

А самі урочистості відбувалися на дитячому майданчику. Ще задовго до свята запрошені музиканти вигравали різноманітні мелодії, запрошуючи на святкування людей. Озютичівська сільська голова Людмила Таровська щиро подякувала усім причетним до реалізації проекту, а особливо – місцевим жителям, які підтримали ініціативу та допомогли втілити її в життя.

Дитячий майданчик
Дитячий майданчик

Дитячий майданчик
Дитячий майданчик

А щоб святкування запам’яталось надовго, Людмила Таровська організувала невеличкий концерт, спортивні змагання та цікаві конкурси для школярів і дошкільнят. У журі запросили Василя Демидюка та Ігоря Українця.

З дітей було сформовано дві команди, малеча змагалась між собою на спритність та вправність. У підсумку обидві команди отримали від Фонду футбольні м’ячі, а від сільської ради – тенісні ракетки та скакалки.

Дитячий майданчик
Дитячий майданчик

Дитячий майданчик
Дитячий майданчик

До слова, під час святкування подарунки, які були закуплені за кошти сільської ради, одержали усі юні жителі Запуст. Адже діти малювали малюнки на конкурс «Моє село», розповідали вірші, співали пісні.

На завершення свята Людмила Таровська розділила між малечою величезний торт у формі футбольного поля. А голова ініціативної групи громади Іванна Михайлюк висловила сподівання, що у такому складі її односельці збиратимуться ще не раз на різноманітних урочистостях.

Дитячий майданчик
Дитячий майданчик

Павло КОСТЮЧКО 

Фото автора

Коментарі
06 Жовтня 2018, 21:10
А де фото зупинки за 14 000грн?
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024