Посвята дітей Локачинського району у юні музиканти

12 Жовтня 2018, 10:00
Посвята 1722
Посвята

Першого жовтневого дня затишна зала Локачинської дитячої музичної школи радо зустрічала гостей – вчителів, дітей та їх батьків.

Ведучі – викладачі Алла Киричук та Вадим Лобарчук, привітали всіх з Міжнародним днем музики. З такої нагоди тут відбулась урочиста посвята у музиканти юних обдарувань, в чиєму серденьку вже поселились мелодійні нотки цього дивовижного мистецтва.

Посвята дітей у музиканти відбувається у музичній школі щорічно. Нині до першого класу набрали 32 дитини. Частина цих малят вже мають хоч малесенький, але все ж таки досвід гри на улюбленому інструменті і вже виступали раніше на сцені. Є такі, що й не встигли підготувати номер, бо виявили бажання навчатись музиці саме напередодні посвяти. Дехто з майбутніх юних музикантів нині перший раз постав перед аудиторією глядачів.

Вам коли-небудь доводилось спостерігати, як виконує дитина музичний твір вперше? Виходить якось по-особливому. То сміливо і впевнено, то, ненароком вхопивши фальшиву нотку, почуваються трішки розгубленими. Але дитяча наполегливість та старанність невгамовна, бо вже за мить мелодія лине до слухачів ніжно та трепетно...

І найголовнішим є те, що маленькі учасники святкового дійства мають в собі отой запал – бажання навчатися музичній грамоті. Таких діток, які продемонстрували свої здібності, було аж 27. Почергово на сцені в малечих ручках видавали свої мелодії баян та акордеон, гітара і скрипка, сопілка і флейта, саксофон, труба, бандура, фортепіано, цимбали, тромбон.

Підтримку учні мали від своїх викладачів-акомпоніаторів, батьків, які, певно, більше хвилювались, аніж самі діти і, звичайно, глядачів, які нагороджували кожного виступаючого щедрими оплесками і лагідною усмішкою. Усі без винятку виступаючі були удостоєні почесного звання «Юний музикант».

Приємно відзначити і те, що музичні твори, виконані дітьми на бандурі, цьогоріч на посвяті були представлені вперше. Такому мистецтву навчає бажаючих викладач бандури Вадим Лобарчук.

Зі святковими привітаннями до дітей-першокласників та присутніх звернулась Ольга Кревська, директориня дитячої музичної школи. Вона висловила сподівання на хорошу співпрацю з учнями та їх батьками, побажала всім мажорного настрою та завзяття.

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024