Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter
Запаси на зиму
Запаси на зиму

Запаси на зиму: 12 продуктів, які обов’язково потрібно заморозити

14:00 17.07.2018
138

Район.Локачі пропонує вашій увазі добірку продуктів, які просто необхідно заморозити.

Про це повідомив «Пошепки».

Взимку дуже зручно мати під рукою пакет з такими овочами або фруктами але на жаль, ще не всі господині користуються цією корисною ідеєю.

Абрикос, слива:

Така заготовка приємно порадує вас в холодні зимові дні. Заморожувати їх слід, забравши кісточку, і розклавши по пластикових пакетах із застібкою.

Яблука, айва, груші:

Процедура заморозки цих фруктів досить непроста. Необхідно нарізати їх на невеликі шматочки, потім покласти в миску і обприскати лимонним соком, щоб вони не темніли. Після цього потрібно трохи підсушити фрукти на підносі і поставити їх в морозильну камеру. Потім слід розкласти фрукти по пакетах із застібкою.

Зелений горошок, кукурудза, спаржева квасоля:

Перед заморожуванням ці продукти необхідно бланшувати, потім остудити, виклавши на чисту, м’яку тканину. Після цього слід розкласти їх по пакетах із застібкою і поставити в морозилку.

Болгарський перець:

Великі, красиві перці найкраще заморожувати для салатів, а середні – для фарширування. Після заморозки необхідно скласти їх один в один, зробивши невелику пірамідку.

Морква:

Необхідно натерти моркву на грубій тертці і розкласти по пластикових пакетах із застібками. Потім слід поставити її в морозилку. Для овочевої суміші потрібно нарізати моркву на маленькі кубики і бланшувати. Коли вона охолоне, поставити в морозилку.

Баклажани, кабачки:

Слід нарізати на невеликі кубики або кружечки, потім розкласти в пластикові пакети і покласти в морозилку. Така заготовка ідеально підійде для приготування супів.

Кольорова капуста:

Перед заморожуванням її необхідно бланшувати, розібрати на суцвіття і помістити в пластикові пакети.

Броколі:

Цей овоч не потрібно бланшувати перед заморожуванням. Броколі слід ретельно промити, висушити, розділити на суцвіття і заморозити, помістивши в пластикові пакети або контейнери.

Помідори:

Маленькі помідори слід заморожувати цілими, зробивши невеликий прокол, щоб вони не лопнули. Великі помідори необхідно заморожувати, нарізаними на невеликі кільця або кубики.

Гриби:

Гриби можна не тільки сушити, але і заморожувати! Перед заморожуванням їх необхідно, почистити, помити, просушити і помістити в пластикові пакети із застібкою.

Ягоди:

Взагалі, будь-які ягоди придатні до заморожування. Тільки одні зберігають форму і смак краще, а інші трохи гірше. Можна сміливо заморожувати малину, ожину, смородину, суницю і полуницю. Деякі вважають за краще подрібнювати їх в блендері, додавши трохи цукру. Взимку така суміш відмінно підійде в якості солодкого наповнювача для йогуртів або коктейлів.

Зелень:


Найкраще заморожувати в контейнерах. Попередньо слід помити улюблену зелень і дрібно нарізати.

Коментарі
15 серпня
Сьогодні
Вчора
13.08.2018
12.08.2018
11.08.2018
10.08.2018
09.08.2018
08.08.2018
Підписатися на наші новини
*ви у будь-який момент зможете відписатися від наших новин