Юнка з Колпитова і у футбол ганяє, і торти випікає

11 Серпня 2018, 13:00
Оксана Давидчук демонструє сертифікат на отримання стипендію від благодійного фонду..... 3361
Оксана Давидчук демонструє сертифікат на отримання стипендію від благодійного фонду.....

Таких як Оксана Давидчук нині, напевно, знайдеться не багато. Ця, на перший погляд, скромна і небагатослівна дівчина має чимало різнобічних талантів. І деякі з них – зовсім не жіночі…

У це важко повірити, але недавня одинадцятикласниця, у якої майже з усіх предметів найвищий бал в атестаті, ще й вправна футболістка, здатна дати фору на спортивній площадці навіть ровесникам чоловічої статі. Юнка переконана, що цей вид спорту - найкращий спосіб підтримувати себе у формі і проявити власні вольові якості.

Оксана Давидчук демонструє сертифікат на отримання стипендію від благодійного фонду
Оксана Давидчук демонструє сертифікат на отримання стипендію від благодійного фонду

До слова, футболом Оксана захопилась ще в сьомому класі… Якось, захищаючи честь свого навчального закладу на першості району з футзалу, команда з Колпитова дивом обійшла досвідченіших суперниць. В її складі тоді грала й Оксана Давидчук. Юну спортсменку запримітив тренер-викладач Локачинської дитячо-юнацької спортивної школи Валерій Іванов і відразу запропонував відвідувати спортивні секції. Та, звичайно ж, погодилась, бо ж де в невеличкому селі ще можна змістовно провести час?

Будучи відповідальною, тренувань вона майже не пропускала, завжди дослухувалась до порад наставника. А рівнятись «новобранці» було на кого, адже в нашому районі на той час вже чимало дівчат добре зарекомендували себе на цьому поприщі.

– Спортшкола – це хороший досвід. Тут мені вдалося вдосконалити ігрову техніку, навчитись взаємодіяти з партнерами по команді, стати швидшою і витривалішою. А вже коли чогось навчилась, то запросили брати участь й у Всеукраїнських турнірах,  – розповідає при зустрічі співрозмовниця.

Ігровий момент на Чемпіонаті України
Ігровий момент на Чемпіонаті України

Так, в 2014 році дівоча збірна команда області, за яку в якості захисника грала Оксана Давидчук, здобула сьоме місце на Чемпіонаті України в категорії WU-15 (Перша ліга). Торік, в Голобах, на аналогічних змаганнях футболістки з Волині вже мали срібні нагороди і відповідно пройшли у Вищу лігу. А в травні нинішнього року вони повторили цей успіх, знову ступивши на другу сходинку п’єдесталу на Чернігівщині (WU-17, Вища ліга).

.Дівоча збірна команда області
.Дівоча збірна команда області

Заохоченням для Оксани є численні медалі і грамоти, а ще – стипендія за високі спортивні досягнення від благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», яку дівчина отримує вже другий рік поспіль. Своєю випускницею гордиться педагогічний колектив Колпитівської школи, дирекція Локачинської ДЮСШ. Радіють її успіхам й рідні.

Щоправда, тато хобі доньки не розділяє, мовляв не жіноча то справа за м’ячем бігати. Та і сама Оксана, здається, не надто прагне ставати професійною спортсменкою, розуміючи, що жіночий футбол в нашій країні поки що розвинений слабо.

З майбутньою професією вона ще не визначилась. Це й не дивно, адже захоплень в юної колпитівчанки, які б колись могли приносити прибуток, ще багато: випікає смачні тістечка і торти, любить малювати, а ще у неї добре виходить робити креативні зачіски.

Павло КОСТЮЧКО.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024