Любителям спорту – радості та нових перемог

07 Вересня 2018, 10:35
1882

Щороку у другу суботу вересня теплі осінні вітання приймають всі прихильники здорового способу життя, фізкультурники, спортсмени, тренери, молоді спеціалісти та ветерани спорту. У кожного свої здобутки у цій сфері. Але навіть найменші результати завжди приносили і приносять неймовірну насолоду, загартовуючи характер і волю.

Сергій Крамаренко та Володимир Новосад, з якими нещодавно мала розмову, викладають фізичну культуру у школах Бубнова та Колпитова. Найбільшою радістю у роботі, як зазначають, є перемоги учнів. А в спорті, як відомо, навіть невеличкі досягнення говорять про те, що зусиль докладено чимало.

Своїх старань та вмінь викладачі не шкодують, дивують запальним ентузіазмом, завжди працюючи на результат. Хоча дуже часто перед ними постає низка проблем. Як-от, наприклад, у Бубнівській школі нема спортивної зали (займаються в пристосованому приміщенні). У Колпитівській вона є – гарна, простора, але підлога там потребує капітального ремонту. За браком коштів, ремонтують її частинами, першочергово в тих місцях, де вкрай необхідно. Фінансів не завжди вистачає і на спортивне обладнання.

В таких випадках, за словами Сергія Крамаренка, рятує ситуацію спонсорська допомога. Її за попередні роки отримали від відділу освіти, молоді та спорту РДА та сільської ради. За ці кошти змогли закупити найнеобхідніше – мати, м’ячі, канати, приладдя для гри у настільний теніс. У придбанні іншого спортивного спорядження посприяв нардеп Сергій Мартиняк, надавши фінансову підтримку. Про це розповідає і Володимир Новосад.

Завдяки спонсорській допомозі від депутата Сергія Мартиняка та фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», як каже, були придбані мати, сітки, м’ячі, спортивна форма.

«Діти люблять уроки фізкультури, залюбки беруть участь у змаганнях. Ще б держава трохи дбала про нас», - зауважує Сергій Петрович.

Варто сказати, що школярі Бубнова та Колпитова не тільки охоче відвідують уроки фізичної культури, а й можуть похвалитися неабиякими спортивними досягненнями. І їх чимало. З року в рік вихованці цих шкіл здобувають призові місця з легкої атлетики, змаганнях з кросу, настільного тенісу та жіночого футболу.

Гордістю вчителів є здобуті призові місця на Всеукраїнських змаганнях з ігрових видів спорту. Так, до складу збірних команд області з футболу ввійшли Вікторія та Валерія Бугайчуки (Бубнівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Аліна та Ангеліна Старухіни, Ольга та Оксана Давидчуки, Світлана Андрійчук та Марія Коваль (Колпитівська ЗОШ І-ІІІ ступенів).

Таке завзяття і чудові результати говорять про те, що люблять спорт не тільки школярі Бубнова і Колпитова, а і їх вчителі. Те що Сергій Крамаренко у 2012 році в області визнаний «Кращим креативним вчителем», а Володимир Новосад брав участь в обласному етапі конкурсу «Учитель року – 2018» – заслуги, які говорять самі за себе.


1
Команда Бубнівської ЗОШ І-ІІІ ст. Районні змагання з легкоатлетичного кросу.(І місце)
Команда Бубнівської ЗОШ І-ІІІ ст. Районні змагання з легкоатлетичного кросу.(І місце)

 

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024