Локачинські рятувальники завжди напоготові до боротьби з незваним лихом

21 Вересня 2018, 11:00
Колектив районного сектору 2860
Колектив районного сектору

Надзвичайні ситуації виникають несподівано. Як добре, що є люди, котрі завжди напоготові професійно надати допомогу тим, хто найбільше її потребує. Саме такими навиками володіють співробітники Локачинського районного сектору Управління ДСНС України у Волинській області.

Колектив районного сектору налічує 28 співробітників. Щороку, 17 вересня, вони відзначають своє профе-сійне свято – День рятівника. Урочисто відбулось святкування  і цьогоріч.

2

З нагоди свята з привітаннями в пожежну частину завітали голова РДА Віктор Дудечко, голова районної ради Володимир Мазурок та депутат обласної ради Михайло Скопюк.

За сумлінне виконання службових обов’язків та професіоналізм Почесну грамоту Локачинської райради було вручено М. Й. Морозу - провідному інспектору. Подяками голови районної ради та голови райдержадміністрації відзначено П. В. Зайця, О. В. Юхимюка, І. М. Чирського. Чергове спеціальне звання сержанта служби цивільного захисту отримав пожежний-рятувальник 15-ДПРЧ П. М. Бугайчук. Трьом працівникам депутат обласної ради вручив цінні подарунки.

Бажаємо міцного здоров’я нашим рятувальникам, а ще – побільше життєвих благ і якомога менше тривожних викликів. А вони, як зазначає Руслан Лишук – начальник Локачинського районного сектору, «урізноманітнюються» з кожни роком.

«–Сьогодні люди звертаються не тільки у випадках виникнення пожеж, ДТП чи виявлення вибухонебезпечних предметів. Нашу рятівну службу просять допомогти у разі і коли худоба потрапляє у небезпечні місця - падає в ями, грузне у водоймах, і коли автівки потрапляють у снігові замети. Нещодавно доводилось рятувати лебедя з пораненим крилом, який зачепився за дріт лінії електропередач. Було й таке, що виїжджали за ви-кликами жителів району з питаннями дещо незвичними в повсякденній діяльності пожежно-рятувальної служби, як-от нашестя ос, шершнів чи змій, - розповідає Руслан Васильович про випадки із життя робочих буднів рятувальника.»

За словами Ігоря Шумила – заступника начальника частини, їх професія вимагає постійної бойової готовності. У свята, як каже, у них посилений варіант несення служби. І, якщо проаналізувати всі ситуації, з якими довелось стикнутись, то в більшості випадків причиною нещасть є недбальство, неуважність самих людей, коли ті, наприклад, залишають на довгий час своїх дітей без нагляду, забувають виключати електроприлади, палять цигарки в ліжку тощо. В цьому році було зафіксовано 15 пожеж в нашому районі. На жаль, під час сну у вогні загинув житель села Кути. А ще трагедія трапилась в Окорську на водоймі – також загинув місцевий житель.

Важкою та небезпечною є професія рятівника. Бо ж, дбаючи про чужі життя, кожен працівник цієї служби ризикує своїм.

- Неабияких складнощів в роботі додає те, що доводиться ви-їжджати на виклики автомобілями кінця 90-их років випуску, - бідкається начальник локачинських рятувальників. - Парк пожежних автівок в області постійно оновлюється. Пропонують новіший транспорт й нам, але є проблема із в’їзними воротами гаража, бо їх параметри не відповідають габаритам сучасних пожежних машин. Розв’язання цієї проблеми – завершення будівництва нової пожежної частини на вулиці Володимирській.

Руслан Лишук також каже, що недостатньо й аварійно-рятувального обладнання. Але і є чим похвалитися: завдяки співпраці з місцевою владою, народним депутатом Сергієм Мартиняком та селищною радою протягом 2018 року було придбано 10 пожежних рукавів, дві рятувальні мотузки, 4 потужні групові електроліхтарі, бензогенератор та твердопаливний котел.

1

З нагоди професійного свята Локачинський підрозділ передає вітання і працівникам місцевої пожежної охорони сіл Шельвів, Затурці, Війниця та Привітне, які, попри наявні проблеми, надають непосильну допомогу в ліквідації пожеж.

На сьогодні, в яких умовах не приходилось би працювати, команда пожежно-рятувальної служби завжди діє професійно, злагоджено, з усією відповідальністю. По-іншому тут – ніяк. Адже, професія рятувальника – це небайдужість до людської біди, це стан постійної готовності до боротьби з незваним лихом.
 

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Коментарі
24 Вересня 2018, 02:52
Та погасіть вже нарешті тюки на стадіоні!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024