Жителька Низьких Цевелич розповіла, як поєднує роботу на пошті та гру в шашки

08 Жовтня 2019, 12:16
2333

Вже більше трьох десятків літ жителька Низьких Цевелич Наталія Пельц працює начальником відділення поштового зв’язку села Козлів.

Окрім досвіду, справлятися з обов’язками жінці допомагають вміння ретельно планувати роботу, а ще – кмітливість та енергійність,  –пише журналістка Людмила Мельничук Богута.

Без них – ніяк. Тим більше, що від грудня минулого року на плечі пані Наталії ще й функції листоноші лягли. Отож, тепер треба неабияк «крутитись», аби встигнути надати поштові послуги жителям Цевелич, Творинич та Козлова. Виручає у таких ситуаціях велосипед: допомагає і до місця роботи трикілометрову відстань долати, і пенсії та періодику селянам вчасно доставляти. Та, попри такий щільний графік роботи та масу буденних домашніх клопотів, начальниця ще й на захоплення час знаходить. Серед найулюбленіших – гра в шашки.

Завдяки такому уподобанню жінка нещодавно й на Одещині побувала, де брала участь у ХІV Спартакіаді працівників Укрпошти.

«Змагання проходили у селищі Затока на базі курортного пансіонату «Рута». Таланти з гирьового спорту, настільного тенісу, дартсу, легкоатлетичного кросу та гри в шашки приїхали показати поштовики із 25 областей України. Наша Волинь також представила команду у складі 8 чоловік. Я грала в шашки. Переживала, звичайно, але у свої сили вірила», – розповідає пані Наталія.

Перші кроки, аби оволодіти майстерністю цієї гри, жінка зробила ще у шкільні роки. За це дякує вчителю фізвиховання Віктору Савчуку, з легкої руки якого пізніше брала участь у шкільних, районних та обласних змаганнях. А займала, зазвичай, другі або треті місця.

Талантом до гри в шашки Наталія Пельц вже не вперше завойовує увагу й організаторів всеукраїнських змагань. В 2013 році представляла нашу область на турнірі в Алушті, де виборола 7 місце серед 13 гравців-поштовиків. А нині Наталія Анатоліївна для своєї команди завоювала 6-е місце.

«Два тури я грала, займаючи третє місце. На третьому, сама не можу й досі зрозуміти чому, зробила хід, вигідний супернику, буквально з рук випустивши перемогу. Але сталось, як сталось. Головне, як кажуть, – участь. Колеги, помітивши мої переживання, підбадьорили, мовляв шосте – дуже хороше місце – це ж не двадцять третє чи двадцять п’яте», – розповідає жінка.

Участь у Спартакіаді для Наталії Пельц стала цікавим досвідом випробувати свої сили з цього виду спорту. Також вона радіє, що мала можливість поспілкуватись із багатьма колегами-поштовиками України. Часу на екскурсії містом в учасників змагань, за словами пані Наталії, не було. Але дуже сподобались вдало продумані організаторами вечори відпочинку. Та й накупалася в морі, як каже, досхочу. А, приїхавши з триденного «відрядження», любителька гри в шашки знову з головою поринула в роботу, виконуючи свої поштові обов’язки. Проте й не упускає найменшої нагоди, аби з рідними зіграти в шашки хоча б партію-другу. Бо, як каже, таке захоплення додає сил та енергії, робить життя яскравішим і цікавішим.

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024