Рік на посаді начальника Сектору поліцейської діяльності у Локачах: Тарас Слюсарук розповів про роботу

29 Грудня 2023, 12:50
Начальник Сектору поліцейської діяльності селища Локачі капітан Тарас Слюсарук ФОТО 988
Начальник Сектору поліцейської діяльності селища Локачі капітан Тарас Слюсарук

В середині листопада 2022 року на посаду виконувача обовʼязків начальника поліції Сектору поліцейської діяльності селища Локачі призначили капітана Тараса Слюсарука. В березні 2023 року Тараса Патрісовича призначили офіційно на посаду начальника поліції даного СПД.

Тарас Слюсарук розповів журналістці Район.Локачі про роботу сектору за останній рік.

Як загалом Вам посада начальника? Чи важко було привикнути до «кабінетної роботи»?

«Насамперед «кабінетна робота» — голосно сказано. В загальному набагато більша відповідальність і набагато більше функцій. І це не йдеться лише про прописані посадові «що я маю виконувати і чого я маю дотримуватись», також стосується моральних та колективних функцій. Якщо порівнювати саме попередню не керівну і теперішню керівну посади: більше відповідальності та відповідальність не за себе одного», – розповідає капітан Тарас Слюсарук.

Начальник поліції зазначає, що з новою посадою збільшилась кількість «кабінетної роботи», але як показує практика — на місці не сидить.

«Теоретично, вникаю в кожне повідомлення, а практично в деяких випадках і сам приймаю участь. Мається на увазі, сам спілкуюся з людьми щоб підказати своїм працівникам як краще поступити в тій чи іншій ситуації, як правильно задокументувати і тому подібне», – додає керівник.

Є щось за чим сумуєте на попередній посаді?

Так, сумую за вихідними (посміхається).

Чи повернулися б на попередню посаду?

Тарас Патрісович зазначає, що повернувся б, тому що любив свою роботу, любив патрулювання. Для нього це рідне.

«Але знову ж таки, я така людина, що де б я не був я маю створити порядок та поглинути в усі аспекти своєї роботи. Коли вже я вникну та зроблю багато роботи для себе — вона стає легкою. А відповідно як робота стає легкою — я приживаюсь і створюю комфортні умови для свого робочого місця», – продовжує начальник поліції.

Що можете сказати про колектив?

Загалом, Тарас Патрісович задоволений своїм колективом та підлеглими.

«Я не бачив єдиного цілісного колективу, коли прийшов на цю посаду. Звичайно, велику роль відіграє те, що на посаду керівника поставили нову людину, яку ніхто не знає. Стараюсь давати завдання так, щоб вони бачили відповідальність за свого колегу, тобто один за одного. У такий спосіб вони розуміють, що підтримка одне одного дуже важлива та потрібна», – додає начальник поліції.

Тарасе, у Вас 15 років досвіду роботи у поліції. Хотілося б почути Вашу професійну думку, що варто змінити або додати?

Керівник розповів, що саме у правовому полі, не вистачає жорстких мір до порушників. Також стосовно громадян — не вистачає свідомості до своїх обовʼязків та дотримання правил.

Якщо говорити конкретно про СПД — не вистачає оновлення автопарку.

В попередньому інтервʼю Ви казали про грандіозні плани у роботі. На той момент Ви їх не озвучували, чи могли б поділитися нині вже втіленими задумами?

«Одне із досягнень мого сектору — підвищення рівня довіри до поліції. В загальному, що хотілося б назвати — це підвищення рівня роботи. Йдеться про рівень спілкування працівників, документування, фіксування правопорушень, скасованих протоколів, співпраці із населенням, задокументованих кримінальних правопорушень, які раніше могли не бачити. Наша мета і особисто моя не просто покращити рівень роботи, а зробити так, щоб люди почувались у безпеці. Довіра до працівників поліції та якісне надання послуг у сфері правоохоронної діяльності — це наша основа», – Зазначає Тарас Слюсарук.

Давайте візьмемо для порівняння статистику минулого року та цього аби побачити роботу сектору.

На період проведення інтервʼю (1 грудня) статистика для порівняння роботи у 2022 році та у 2023 році.

Порівняння розпочали із 130 статті — водіння транспортним засобом у стані алкогольного спʼяніння. У 2022 році працівники сектору затримали 71 порушника за водіння у нетверезому стані. За період 2023 року, а це з січня і по 1 грудня — працівники виявили та затримали 90 подібних порушників.

«Насильство в сімʼї також хочу взяти для прикладу, адже відношу його до здобутків сектору. Багато випадків, коли виїжджають на подібні виклики і проводять профілактичні бесіди, тобто не притягували порушника до відповідальності, а лякали попередженням. Справа в тому, що за вчинення домашнього насилля один раз і за вчинення насилля систематично, а це три і більше таких правопорушень — несеться зовсім різна відповідальність», – продовжує Тарас Слюсарук.

На сьогоднішній день на території Локачинщини таких правопорушників вже більше пʼяти. Вони нестимуть не адміністративну відповідальність, а вже кримінальну. Щоб порушник не відчував безнаказаність: якщо є фактичне порушення — його притягують до відповідальності.

Також у цьому році зафіксовали 1 порушення 44 статті КУпАП — незаконне вироблення, придбання, перевезення та зберігання наркотичних засобів та 1 порушення статті 161 КУпАП — незаконний продаж бензину чи інших паливно-мастильних матеріалів. Себто, у 2022 році жодних таких правопорушень.

Як вважаєте, знаходитесь на своєму місці, мається на увазі в поліції загалом?

«Я роблю те що люблю і люблю те що роблю. А більш точну відповідь може дати населення з яким працюю та керівництво РВП та ГУНП», – розповідає капітан поліції.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024