У Затурцівській школі-інтернаті продовжили канікули через складну епідемічну ситуацію з кором

09 Листопада 2018, 12:00
Кір 1545
Кір

Епідеміологічна ситуація в області залишається напруженою. Зокрема, за оперативним даними  протягом  вихідних – 3-4 листопада 2018 року –  на кір захворіло 7 осіб.

 Загалом за останній тиждень захворіло 79 осіб, що у двічі більше від попереднього тижня, – інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Натомість, з початку року на Волині кором інфікувалося понад півтори тисячі осіб.

Тож, в зв’язку зі складною епідемічною ситуацією, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Олександра Савченка, продовжено канікули в школах Луцького району (в селах Підгайці, Крупа, Липини) до 11 листопада, а також у Люблинецькому ліцеї, Затурцівській школі-інтернат, один клас – на карантині у ЗОШ № 3 м. Нововолинськ та до 16 листопада продовжено канікули у школі с. Стара Лішня Іваничівського району.

Працівники закладів охорони здоров’я, своєю чергою, здійснюють комплекс протиепідемічних заходів у вогнищах захворювань на кір, в т.ч. імунізацію за епідемічними показами. Одночасно, здійснюються перевірки у всіх амбулаторіях ЗПСМ на предмет проведення вакцинації.

Також, направлені відповідні листи щодо необхідних заходів профілактики кору керівникам підприємств, установ, організацій та вищих навчальних закладів області.

Епідеміологи закликають усіх волинян, які не мають щеплень або щодо яких відсутні відомості, негайно вакцинуватися. Заклик стосується не лише профілактики кору, а й дифтерії. Оскільки, в недалекому майбутньому інфекціоністи прогнозують спалах і цієї недуги. До слова, дифтерія небезпечніша за кір, адже смертність від цієї хвороби сягає до 50%. Вакцини від кору та дифтерії, як для дорослих, так і дітей, є безоплатними і їх в області достатньо аби досягти стійкого колективного імунітету.

Також, нагадаємо, що у Затурцях на кір захворіла студентка.

Коментарі
09 Листопада 2018, 23:29
Добрий вечір читачам та редакторам. В Затурцівській школі-інтернат не зареєстровано жодного випадку захворювання на кір. Канікули продовжені у зв'язку з складною епідситуацією, а саме -захворюванням на вітряну віспу, а це зовсім різні захворювання. В оригінальній інформації не вказано що це кір. Змініть будь ласка заголовок і не перекручуйте інформацію, а в подальшому консультуйтесь з відповідними спеціалістами чи керівництвом закладу.
10 Листопада 2018, 12:05
ще у цьому закладі поширений алкоголізм серед працівників та керівників, прошу звернути увагу!
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024