У Локачах провели навчання-тренінг, аби не допустити курячого грипу

13 Лютого 2020, 14:22
1141

У Локачах організували тренінг-навчання на тему «Недопущення та ліквідація високопатогенного грипу птиці».

Захід пройшов 10 лютого на базі Локачинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області. Про це повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області.

На ньому були присутні спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, начальники та епізоотологи районних та міських державних лікарень ветеринарної медицини, спеціалісти Волинської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, представники ТзОВ «Птахокомплекс Губин» та ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика».

Першочерговим завданням даного заходу було відпрацювання механізму дій при отриманні позитивного результату на високопатогенний грип птиці, проведення заходів з локалізації та ліквідації  даного захворювання з метою запобігання поширення інфекції на території Волинської області.

Особливу увагу приділили проведенню роз’яснювальної роботи із залученням представників органів місцевого самоврядування серед населення та суб’єктів господарювання, розроблення та розповсюдження по населених пунктах інформаційних листівок, організації та проведення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністраціях та міськвиконкомах.

Практична частина даного тренінгу включала в себе: відбір біоматеріалу (кров), патматеріалу, його пакування та оформлення відповідних супровідних документів.


 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024