Освіта у Війницькій громаді у 2019 році: скільки витратили та що зробили

21 Квітня 2020, 11:15
692

У Війницькій громаді чітко сформована системна робота щодо виконання основних завдань, реалізації заходів щодо подальшого реформування дошкільної, загальної середньої освіти.

Про це йдеться у звіті голови ОТГ Сергія Вербицького на сайті громади.

Кількість закладів дошкільної освіти у 2019 році – в складі мережі дошкільних закладів Війницької сільської ради функціонує 6 дошкільних установ та діють 7 груп. Важливим досягненням 2019 року є створення комунальної установи Дошкільний навчальний заклад у Бегеті з режимом короткотривалого перебування дітей з 1 вересня 2019 року.

У 2019/2020 навчальному році кількість вихованців закладів дошкільної освіти – 124. Станом на 1 січня 2020 року кількість штатних одиниць по дошкільних дитячих закладах складає всього 35,6 штатних одиниць, з них: педагогічних працівників  – 13,8; інших працівників – 21,8 штатних одиниць.

Фактична чисельність станом на 1 січня 2020 року по дошкільних закладах становить 31,5 штатних одиниць (вакантні педагогічні працівники – 1,6 ставки та інші працівники – 2,5 ставки ).

У всіх закладах дошкільної освіти належним чином організували харчування дітей. Середня вартість харчування на 1 дитину у 2019 році становила 27 гривень, з яких 16,2 гривні місцевий бюджет, 10,8 гривні – батьківська плата.

Одним із найважливіших питань соціального захисту у закладах дошкільної освіти є організація харчування дітей пільгових категорій. За рішенням сесії сільської ради розмір плати за харчування дітей в ЗДО зменшили на 50 % для батьків, у сім'ях яких виховується 3 і більше дітей та звільнили стовідсотково від плати за харчування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей, чиї батьки перебували або перебувають в зоні проведення АТО та мають статус учасника бойових дій.

Покращили й матеріально-технічну базу ЗДО:

  • придбали багатофункціональний принтер для Війницького ДНЗ на суму 7 195 гривень (сільський бюджет);
  • придбали електронагрівач води для ДНЗ у Губині на суму 2 495 гривень (сільський бюджет);
  • придбали холодильник для ДНЗ у Березовичах на суму 10 100 гривень (сільський бюджет).

Мережа закладів загальної середньої освіти у 2019 році – у Війницькій сільській раді функціонує 4 школи, з них 2 неповних та 2 середніх. Загальна кількість учнів – 326. Фактична кількість класів на кінець 2019 року становила 34.

На 1 квітня 2019 року по загальноосвітніх навчальних закладах ставки педагогічних працівників становили – 74,5 штатні одиниці та інших працівників – 37 штатних одиниць. На протязі року вивели 1,04 штатних одиниць педагогічних працівників (в зв’язку із нестачею освітньої субвенції зменшили години гурткової роботи) та 1,19 штатних одиниць іншого персоналу (сторожів).

Кількість штатних одиниць на кінець 2019 року по загальноосвітнім навчальним закладам не перевершує планову і складає: педагогічних працівників – 73,46 ст., іншого персоналу – 35,81 ст.  Всього – 109,27 ст.

По загальноосвітніх школах організували безкоштовне харчування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; дітей з інвалідністю; дітей, батьки яких перебували або перебувають в зоні проведення АТО та мають статус учасника бойових дій. Вартість харчування для усіх дітей становила на один день 11 (одинадцять) гривень. 

Покращили матеріально-технічну базу ЗЗСО:

  • Придбали музично-підсилювальну апаратуру для ЗОШ І-ІІІ ступеня у Березовичі на суму 31,8 тисячі гривень (залишок невикористаної освітньої субвенції);
  • придбали стаціонарний комп’ютер для ЗОШ І-ІІІ ступеня у Березовичах на суму 8 000 гривень (залишок невикористаної освітньої субвенції);
  • придбали телевізор LED ЗОШ І-ІІІ ступеня у Павловичах на суму 6 900 гривень (місцевий бюджет);
  • поточний ремонт та укріплення стіни у ЗОШ І-ІІ ступеня у Губині на суму 44,9 тисячі гривень (місцевий бюджет);
  • поточний ремонт покрівлі приміщення у ЗОШ І-ІІ ступеня у Губин на суму 44,9 тисячі гривень (місцевий бюджет).

Забезпечили перевезення дітей у заклади загальної середньої та заклади дошкільної освіти для отримання освітніх послуг, шкільними автобусами.

Підготували проєктну заявку на реконструкцію теплових мереж та утеплення фасаду корпусу №1 ЗОШ І-ІІІ ступеня у Павловичах для конкурсного відбору регіональною комісією з метою фінансування його за кошти ДФРР.

Читайте також: У Війницькій громаді минулого року розглянули 552 звернення від селян та У Війницькій громаді минулого року зареєстрували 31 народження та 6 шлюбів.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024