В Локачинському центрі ПМСД розповіли про роботу мобільної бригади, яка тестує краян на коронавірус

21 Червня 2020, 13:12
1399

Останні місяці виявилися для нашої країни напрочуд складними, адже до фронту військового добавився іще один – коронавірусний.

В боротьбі із пандемією основний удар на себе прийняли медики. І хоча медзаклади нашого району не включені у списки тих, що лікують хворих на цю інфекцію, проте вони займаються її попереднім виявленням.

Відтак, наприкінці березня при Локачинському центрі первинної медико-санітарної допомоги створена мобільна бригада, яка проводить забір біологічного матеріалу в потенційних хворих і доставляє його в обласну лабораторію для подальших досліджень. На 15 червня медики здійснили 24 виїзди, взявши в краян 88 лабораторних проб і провівши 18 тестів експрес-діагностики. Загалом за період карантину працівники бригади підтвердили в жителів району 8 випадків коронавірусної інфекції.

Як зауважує головний лікар районного центру ПМСД Владислав Магновський, персонал, який працює безпосередньо з пацієнтами із підозрою на коронавірус, нині належним чином забезпечений спеціальними костюмами, рукавичками, масками, захисними щитками та окулярами, респіраторами. До цієї відповідальної та водночас небезпечної роботи залучено трьох осіб з-поміж середнього медичного персоналу з Локачинської та Привітненської лікарських амбулаторій. Усі вони, наголошує співрозмовник, попередньо пройшли відповідні навчання, опанували навики забору біологічного матеріалу та користування засобами особистого захисту.

На жаль, обіцяних державою додаткових окладів в районі ще ніхто не отримував. Та розраховувати на певну винагороду за роботу з коронавірусними пацієнтами наші медики таки можуть, адже, як зауважує Владислав Магновський, наприкінці травня уклали відповідний договір з Національною службою здоров’я. Передбачається, що оплата праці залежатиме від кількості виїздів на виклики.

Читайте також: Медичні сестри Локачинської амбулаторії – на передовій коронавірусного фронту.

Павло КОСТЮЧКО

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024