Як відбувалося нагородження кращих аграріїв Локачинського району. ФОТО

22 Листопада 2020, 11:00
5921

Відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства. І хоча на Локачинщині в аграрному секторі працює багато краян, у зв’язку із карантином у «білий дім» покликали тільки тих, хто цьогоріч удостоєний відзнак.

Слова привітань на адресу винуватців торжества найперше звучали від голови райдержадміністрації Василя Бакуна. Він наголосив на важливості хліборобської праці, її значенні для розвитку економіки країни.

«Сільськогосподарська галузь – основна в нашому регіоні. Вона забезпечує надходження до бюджетів усіх рівнів, надає робочі краянам. Постійну підтримку аграріїв також відчувають медичні, освітні та культурні заклади району. Тож напередодні професійного свята висловлюю вдячність усім, хто чесно і сумлінно працює на землі, зміцнюючи економічний потенціал України. Сердечно зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, миру та злагоди. Нехай втілюються в життя плани і задуми», – звернувся до присутніх Василь Іванович.

Читайте також: Художній керівниці будинку культури у Березовичах оголосили подяку обласної ради.

1

До щирих зичень долучився і голова районної ради Володимир Мазурок. З багатьма сільгоспвиробниками Володимир Максимович добре знайомий, тож був радий потиснути кожному руку при такій приємній нагоді.

«Усі ви бувалі господарі з чималим досвідом. За непростих умов зуміли зіпнутись на ноги, успішно освоюєте сучасні технологію обробітку землі, конкуруючи навіть з великими агрохолдингами. Фермерство на селі й надалі має залишатись визначальним. Тож кожному аграрію – великому і дрібному, бажаю оптимізму, а ще сприятливої погоди і рекордних врожаїв, – говорив на святі голова районної ради.

Читайте також: Фермери району отримали Почесні грамоти та подяки голови облдержадміністрації.

Про державну підтримку і необхідність кращого стимулювання агросектору наголосив депутат обласної ради Михайло Скопюк, побажавши хліборобам вдалого завершення цього сільськогосподарського сезону і амбітних очікувань від наступного. Також за плідну співпрацю аграріям краю подякувала Ярослава Дмитришин – головна спеціалістка райдержадміністрації, яка відповідає за галузь сільського господарства.

Читайте також: Жителька району отримала Почесну грамоту обласної державної адміністрації.

За вагомі трудові досягнення, особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу району та з нагоди професійного свята Подяки голови районної державної адміністрації оголосили Героям Соціалістичної Праці – жительці села Старий Загорів Вірі Баран та жительці села Маньків Лідії Осипенко, заслуженим агрономам – Василю Пінчуку з Шельвова, Віталію Прокуді з Павлович та Ірині Ревко з Хорова, а також головам фермерських господарств району: Володимиру Гальчуну («Агросвіт), Галині Камельчук («Камелія»), Михайлу Костючку («Заставське»), Катерині Матвіюк («Ст Ранчо»), Віктору Ревку («Надія»), а також мірошнику зі Старого Загорова Степану Бондаруку.

Читайте також: Жителів Локачинщини нагородили подяками голови райдержадміністрації.

Було й чимало відзнак районної ради, зокрема Почесні грамоти вручили головам фермерських господарств Леоніду Жданюку («Ждан»), Анатолію Левчуку («Волинь»), Сергію Попку («Агротрейд-ПСС»), а Подяки голови оголосили Юрію Крисаку («Білопільське») та Степану Туруку («Підлісне»).

Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагородили Івана Крисака – голову фермерського господарства «Сім’ї Крисак», а Подяку голови облдержадміністрації оголосили Володимиру Забіяці – голові фермерського господарства «Біо мілка». Почесну грамоту обласної ради вручили Сергію Лаценку – голові фермерського господарства «Лаценка К. М.», а Подяк голови облради удостоєні Петро Камельчук (ФГ «Кремеш») та Микола Курбай (ФГ «Колпитівське»).

Читайте також: Захиснику з Локачинщини посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин Волині».

1

Почесні грамоти Управління агропромислового розвитку облдержадміністрації отримали голови ряду фермерських господарств: Ігор Алексєєв («АГРОАЛЕКС»), Сергій Кочубей («ПАНБЕЙ»), Валентин Краєвський («Агро-Край»), Олександр Максимюк («Агромакс 2015»), Федір Торчинюк («Надбання»), Володимир Шуба («Павловичівське Ш»), а також Козлівський сільський голова Олег Трофимюк.

На закінчення своїм колегам-аграріям побажав оптимізму та богатирського здоров’я голова асоціації фермерів та приватних землевласників району Сергій Кочубей, вручивши подяки голові ФГ «Світанок-Ш» Олександру Шубі та голові ФГ «Наталія І. П.» Наталії Політило. За надану допомогу на харчування хворих головний лікар районної лікарні Олег Франчук відзначив подяками фермерів Петра Камельчука та Івана Крисака.

Читайте також: Освітян Локачинщини відзначили почесними грамотами, нагородами та званнями.


Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024