Екс-очільника КНП «Локачинська лікарня» судили за хабар

23 Січня 2024, 15:37
Екс-очільник КНП «Локачинська лікарня» Олег Франчук 825
Екс-очільник КНП «Локачинська лікарня» Олег Франчук

Локачинський суд притягнув до відповідальності екс-очільника Локачинської районної лікарні Олега Франчука за отримання хабара.

Про це видання Район.Локачі дізналося із постанови Локачинського районного суду від 17 січня.

У 2021 році до очільника медзакладу звернувся підприємець, який хотів взяти в оренду гараж для зберігання техніки. Головний лікар пояснив, як можна обійти стандартну процедуру здачі майна в оренду. Для отримання гаража підприємцю необхідно було надати керівнику комунальної установи 400 доларів США за підписання договору про надання послуг зберігання та використання гаражного приміщення.

Очільник лікарні отримав неправомірну вигоду двома траншами по 200 доларів США 4 та 5 жовтня 2021 року. Після чого порушника затримали працівники правоохоронних органів.

Дослідивши усі докази та вислухавши усіх присутніх суд прийшов до висновку: визнати екс-очільника винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 368 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в сумі 51 000 гривень. Також підсудного  позбавили права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій в органах державної влади чи місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах, установах, організаціях строком на 2 (два) роки.

Порушник зобовʼязаний сплатити на користь держави процесуальні витрати за проведення криміналістичної експертизи спеціальних хімічних речовин в сумі 1 372 гривень.

Апеляційну скаргу можна подати до Волинського апеляційного суду через Локачинський районний суд Волинської області протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024