Директорку приватного підприємства на Локачинщині позбавили посвідчення водія

16 Лютого 2024, 09:16
Суд позбавив жінку водійського посвідчення 1612
Суд позбавив жінку водійського посвідчення

На Локачинщині суд притягнув до відповідальності директорку приватного підприємства «ФруктЕксПол», яка керувала автомобілем із явними ознаками наркотичного спʼяніння.

Обвинувачена подала апеляційну скаргу до Волинського апеляційного суду. Про це видання Район.Локачі дізналося із постанови суду від 9 лютого.

Локачинський суд притягнув жінку до відповідальності за частиною 1 стані 130 КУпАП, наклав на неї штраф 17 000 гривень із позбавив права керування всіма видами транспортних засобів на один рік.

Нагадаємо, у селищі Локачі 9 серпня 2023 року о 21:47 порушниця керувала автомобілем «Toyta Hilux» з ознаками наркотичного спʼяніння. Водійка відмовилась пройти медичний огляд для визначення стану спʼяніння у встановленому законом порядку.

«Захисник обвинуваченої вважає постанову судді необґрунтованою та незаконною. Посилається на те, що водійка не відмовлялась від проведення огляду, а лише висловлювала бажання провести його у спеціалізованому закладі комунальне підприємство «Волинський медичний центр терапії залежностей», де б могли безпомилково встановити факт вживання наркотичних речовин. Вказує, що суд не врахував того факту, що медичний заклад, який обрали працівники поліції, не є найближчим медичним закладом», – йдеться в поданій апеляційній скарзі про що пишуть у судовому реєстрі.

Крім того захисник зазначає, що згідно висновку КП «Волинський медичний центр терапії залежностей» від 10 серпня 2023 у рідинах підсуддної не виявили жодних наркотичних речовин. Просить постанову судді скасувати, а провадження у справі закрити у звʼязку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення у діях водійки.

Суд перевірив матеріали справи та доводи апеляційної скарги, заслухав обвинувачену та її захисників і прийшов до наступних висновків: доводи апеляційної скарги про те, що водійка не відмовлялась від проходження огляду на стан наркотичного спʼяніння, а наполягала та бажала пройти такий огляд саме у КП «Волинський медичний центр терапії залежностей», є безпідставними і не заслуговують на увагу, і розцінюється судом як намагання уникнути адміністративної відповідальності.

Також суд вважає, що працівники поліції правильно кваліфікували дії порушниці, тобто відмову від проходження огляду на стан наркотичного спʼяніння. Переглянувши відеозапис із бодікамери поліцейських суд спростовує твердження сторони захисту про неправомірні дії правоохоронців, а саме безпідставну зупинку автомобіля та упереджене ставлення до водійки.

«Так, після зупинки транспортного засобу працівник поліції повідомив порушниці про причину зупинки, а саме те, що вона не включила покажчик повороту. Також слід відмітити, що під час більше як 2 годинного спілкування із водійкою поліцейські не проявляли жодного упередженого ставлення до неї. Давали жінці можливість постійно спілкуватись по телефону. Чекали приїзду людей, про що вона просила», – йдеться в рішенні суду.

Також суд не приймає до уваги і доводи апеляційної скарги про те, що згідно консультаційного висновку спеціаліста порушниця була твереза. Адже аналізи жінка через 11 годин з моменту виявлення його ознак.

Апеляційний суд проаналізував всі зібрані й досліджені в судовому засіданні докази та залишив апеляційну скаргу сторони захисника без задоволення. Порушниця зобовʼязана сплатити штраф 17 000 гривень. Також жінку позбавили права керування всіма видами транспортних засобів на один рік.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024