Учні Затурцівської спеціальної школи побували на екскурсії у меморіальному музеї В’ячеслава Липинського

21 Березня 2024, 12:55
Екскурсія у музеї Вʼячеслава Липинського ФОТО 288
Екскурсія у музеї Вʼячеслава Липинського

Учні Затурцівської спеціальної школи «Центр освіти» разом з педагогами побували на екскурсії у меморіальному музеї В’ячеслава Липинського що у Затурцях.

Цікаву та змістовну екскурсію експозиційними залами провела наукова співробітниця Віра Чопко. Про це пишуть на сторінці школи.

«Захід для дітей проводили з метою розширення знань про історію рідного краю, виховання почуття гордості та гідності за свою країну», – йдеться в дописі.

В музеї також була представлена виставка ілюстрацій до 210-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка. Здобувачі освіти з цікавістю дізналися про життєвий і творчий шлях Кобзаря, декламували вірші поета та переглянули документальний фільм «Геній Шевченко».

Читайте також: Спеціальну школу у Затурцівській громаді відвідав благодійник з Польщі

Довідково: музей має чотири експозиційні, виставковий і конференц зали. Експозиція музею розкриває історико-етнографічне тло середовища, в якому жила родина Ліпінських у Затурцях на Волині, родовід, господарський та селекційний доробок родини; життєвий шлях В’ячеслава Липинського; його громадсько-політичну, державну та наукову діяльність. Відтворено фрагменти інтер’єрів будинку «Кабінет Станіслава Ліпінського», «Вітальня», «Кабінет В’ячеслава Липинського». Експозиція охоплює хронологічний період тривалістю 100 років – з 1839 по 1939 роки.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024