Як голова райдержадміністрації і обласне керівництво оцінили роботу локачинських рятувальників і кого нагородили

09 Лютого 2020, 11:23
2488

В райдержадміністрації відбулась нарада, на якій було підбито підсумки діяльності Локачинського районного сектору Управління ДСНС України у Волинській області за 2019 рік.

У ній взяли участь заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації УДСНС України у Волинській області полковник служби цивільного захисту Віктор Милостивий, голова райдержадміністрації Віктор Дудечко, керівництво і особовий склад районної пожежно-рятувальної частини, а також голова Затурцівської сільської ради Володимир Патійчук.

Читайте також: У Локачинському районі рятувальники витягнули пса з закинутого колодязя.

Про результати діяльності підрозділу доповів начальник Локачинського районного сектору Руслан Лишук. Зокрема, він зауважив, що протягом минулого року на Локачинщині рятувальники ліквідували 35 пожеж, 10 з яких – загоряння сухої рослинності. Наголошувалось, що серед основних причин займання було необережне поводження з вогнем та короткі замкнення електромережі.

Читайте також: У селах Замличі та Залужне рятувальники провели навчання з пожежної безпеки взимку.

Розповів Руслан Васильович й про наглядово-профілактичні заходи, які здійснювались рятувальниками, а це: проведення перевірок стану пожежної та техногенної безпеки об’єктів району та проведення відпрацювань житлового сектору з роз’ясненням громадянам вимог пожежної безпеки.

Схвально оцінив роботу локачинських рятувальників голова райдержадміністрації Віктор Дудечко, зауваживши, що підрозділ дійсно здатний належно виконувати поставлені завдання.

«Минулий рік був насичений щодо комплексних перевірок, які ви зуміли гідно пережити. Тест на профпридатність пройдено на різних рівнях. Без лишнього пафосу та крилатих слів дякую за плідну роботу і співпрацю з органами влади. На Локачинщині вчасно гасились торфовища, вдавалось спрацювати на випередження в плані недопущення пожеж в екосистемах та приватному секторі. Таким чином завдяки професіоналізму особового складу багатьох надзвичайних ситуацій вдалося уникнути», – сказав очільник району.

Читайте також: У Локачинському дитсадку провели відпрацювання дій під час пожежі.

Між тим, Віктор Федорович констатував, що рятувальники району змушені і далі тіснитися у старому пристосованому приміщенні. Бо, мовляв, добудувати й «переселити» особовий склад у просторе пожежне депо, що давно валиться в райцентрі, з певних причин не вдалося, хоч робота у цьому напрямку проводилась.

Читайте також: Пожежники провели профілактичні заходи у Затурцях та Локачинські рятувальники провели навчання з пожежної та техногенної безпеки.

Полковник служби цивільного захисту Віктор Милостивий у своєму виступі наголосив, що в обласне управління жодних скарг на роботу локачинських рятувальників не надходило. З його слів, підрозділ оперативно реагував на усі виклики від населення, гідно себе представив й на командно-штабних навчаннях.

Читайте також: У Локачинському районі місцеві жителі знайшли артилерійські снаряди.

За належне виконання службових обов’язків Подяки голови райдержадміністрації оголошено начальнику районного сектору УДСНС Руслану Лишуку та начальнику 15-ої Державної пожежно-рятувальної частини Миколі Дорощуку, а Подяки обласного керівництва УДСНС – заступнику начальника ДПРЧ-15 Ігорю Шумилу, пожежному рятувальнику частини Олегу Диню і диспетчеру Сергію Солодусі.

Читайте також: На Локачинщині знешкодили боєприпаси.

У підсумку наради було обговорили проблемні питання та визначено основні пріоритети у подальшій діяльності.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024