Які обмежувальні заходи введені в Локачах у зв’язку з карантином

17 Березня 2020, 17:50
4872

З метою запобігання розповсюдження на території селища короновірусної інфекції виконавчий комітет селищної ради прийняв рішення щодо впровадження ряду обмежувальних заходів з 17 березня до 3 квітня або до іншого визначеного терміну, у випадку продовження карантину на загальнодержавному рівні.

Зокрема, на цей період забороняється проведення усіх масових заходів, в тому числі культурно-мистецького, спортивного та відпочинково-розважального спрямування, участь у яких бере понад 10 осіб. Призупиняється робота ринків та ярмарків сільськогосподарської продукції та продукції власного виробництва, що функціонують на території селища. Будуть вжиті заходи у боротьбі зі стихійною хаотичною торгівлею.

Також, згідно з цим рішенням, призупиняється робота закладів громадського харчування (кафе, барів, ресторану, окрім роботи в режимі доставки продукції) та розважальних закладів. Між тим, перукарні, майстерні, ательє, інші заклади сфери послуг можуть функціонувати лише в режимі виконання індивідуальних замовлень без скупчень громадян у приміщеннях із використанням засобів індивідуального захисту та гігієни.

При реалізації товарів у продуктових та інших працюючих магазинах, аптеках та АЗС потрібно забезпечити безпечну відстань у касових зонах між покупцями, постійне вологе прибирання, дезінфекцію і санацію приміщень та обмежити максимально допустиму одночасну кількість людей у приміщеннях вказаних закладів.

Також виконком зобов’язав жителів посилити дезінфекційний режим, режим вологих прибирань з використанням дезінфікуючих засобів, режим провітрювань, належного повітрообміну у всіх приміщеннях громадського користування, що знаходяться на території селища, автостанції та транспортних засобів, що здійснюють пасажирські перевезення.

Вводиться й ряд обмежень щодо режиму праці. Зокрема, уповноваженим особам слід забезпечити недопущення до роботи працівників з ознаками інфекційного захворювання, їх невідкладну самоізоляцію з подальшим інформуванням про дані випадки медичної установи (сімейного лікаря, інша форма звернення тощо).

Призупиняється прийом громадян посадовими особами селищної ради та Локачинського ВУЖКГ з особистих питань. Керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності, розташованих на території селища, слід забезпечити своєчасність та повноту обмежувальних профілактичних та протиепідеміологічних заходів. Контактність між громадянами має бути максимально обмеженою, а населення поінформоване щодо необхідних дій під час карантину.

Релігійним організаціям усіх конфесій рекомендовано запровадити особливий режим роботи церков та храмів селища у період карантину.

Громадський порядок та виконання вказаних обмежувальних заходів під час карантину в межах повноважень має забезпечувати Локачинське відділення поліції, районне управління Держпродспоживслужби.

Контроль за виконанням даного рішення покладено на Локачинське відділення поліції та районне управління Держпродспоживслужби, Локачинський РВ ГУМНС у Волинській області, Локачинське ВУЖКГ та виконавчий комітет селищної ради.

Нагадаємо, що У Локачинській райдержадміністрації скасували усі прийоми громадянУ Локачинській лікарні тимчасово не проводитимуть профілактичні медоглядиУ Локачинському управлінні соцзахисту обмежують вхід до приміщення та У Затурцівській громаді скасували прийоми громадян, повідомили куди звертатися та Заклад «Моє кафе» у Локачах йде на карантин та Як працюватиме центр надання адміністративних послуг у Локачинській РДА під час карантину та У Війницькій ОТГ призупиняють прийом громадян через карантин та Жителів району просять не відвідувати медичні заклади без нагальної потреби та У Війницькій громаді скасували виїзди лікарів Володимир-Волинської первинки.

Коментарі
17 Березня 2020, 22:05
Сьогодні була в Локачах, аптеки працюють без будь яких змін, одночасно заходить купа людей, фармацевти без масок і рукавичок, жодних препаратів для дезінфекції (була в трьох аптеках). В магазинах теж жодних заходів для убезпечення населення та працівників не зроблено.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024