В готелі в Яремчі хочуть створити президентський номер імені Липинського

10 Грудня 2021, 13:00
В'ячеслав Липинський 604
В'ячеслав Липинський

Підприємець В'ячеслав Юткін виступив із ініціативою — вшанувати В’ячеслава Липинського, присвятивши його імені президентський номер у готелі в Яремчі.

Про це пише «День».

Нагадаємо, у львівському готелі, власником якого є В’ячеслав Михайлович, уже є два іменні номери. Так, у лютому 2020 там один із найкращих номерів став носити ім’я австрійського ерцгерцога, полковника легіону Українських січових стрільців, Вільгельма Франца фон Габсбург-Лотаринзького, відомого як Василь Вишиваний. А у вересні урочисто відкрили номер імені автора «Дня», відомого дослідника Голодомору, американського історика та журналіста Джеймса Мейса.

Чому для нього важливо вшанувати В’ячеслава Липинського в іменному номері, В’ячеслав ЮТКІН пояснив у коментарі «Дню»:

«Це видатна українська історична постать, яка, вважаю, незаслужено трошки підзабута і роль цієї людини недооцінена. В’ячеслав Липинський якраз концентрував ідеї щодо української еліти — я не знаю когось іншого, хто б ще так влучно сказав про неї ще в той час, на початку ХХ століття. Ці ідеї дуже актуальні й зараз. Тим паче, що у квітні наступного року виповнюється 140 років від дня його народження.

Я прочитав у вашій статтю про музей В’ячеслава Липинського на Волині, у якому скорочують співробітників, замість того щоб, навпаки, зробити його потужним осередком і достойно віддати пам’ять цій людині. Тому ми виступаємо з такою ініціативою — присвоєння найближчим часом імені Липинського президентському номеру в нашому готелі в Яремчі.

Ми поставимо його красиву фотографію перед входом, представимо його постать, облаштуємо куточок його творів. Думаю, що хтось із нас поїде до музею в Затурці, побачить тамтешні матеріали, можливо, нам вдасться отримати копії певних документів і таким чином ми зробимо невеличку бібліотеку В’ячеслава Липинського.

Це дуже гарний номер, тож таким чином люди будуть більше дізнаватись про В’ячеслава Липинського. Адже, на жаль, він був більше відомий за кордоном, у Польщі.

В Україні в кількох містах є вулиця Липинського (у Львові, Луцьку, Києві, приємно також знати, що і в Дніпрі). А зараз ми зробимо його номер у Яремчі і там усе облаштуємо так, щоб це був окремий куточок його пам’яті».

Читайте також: 

Підписуйтеся на Район.Локачі у фейсбуці, де оперативно оновлюється інформація та приєднуйтеся до нас в інстаграмі, де лише найцікавіші новини та анонси подій.

 
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024