У Локачах фінішував відбірковий етап проекту «СВОЇ»

23 Березня 2019, 09:13
Анна Ривачук 4753
Анна Ривачук

Творчий проект «Свої», який проходить у Локачинському районі за підтримки Благодійного фонду Сергія Мартиняка, продовжує шукати все нові і нові здібності.

Святкове дійство в райцентрі було настільки яскравим та насиченим, що глядачі заледве справлялися перелаштовуватись з однієї хвилі емоцій на іншу. Таланти, представлені учасниками проекту у фойє та на сцені районного будинку культури, вражали своєю неординарністю та вишуканістю, наповнивши присутніх цілою низкою щирих почуттів. 

Фестиваль розпочався оглядом творчої виставки. Чудові роботи у номінації «Своїми руками» представили Інна Присяжнюк (миловаріння), Олена Романюк (писанки, витинанки), Людмила Михайлюк (ляльки, вироби з бісеру), Світлана Дячук (вишивка бісером), Іван Хамежук (геральдика), народні майстри України – Микола Поляков (гончарство) та Оксана Деревич (декоративний розпис). Творіння цих народних умільців нікого не залишили байдужими. Присутні милувалися побаченим, дивувались здібностям та наполегливості майстрів, а також мали можливість придбати вироби, що припали до душі.

1
Іван Хамежук
Іван Хамежук

1
Інна Присяжнюк
Інна Присяжнюк

1
Людмила Михайлюк
Людмила Михайлюк

1
Оксана Деревич
Оксана Деревич

1
Олена Романюк
Олена Романюк

1
Світлана Дячук
Світлана Дячук

Приємно також, що проект знайшов у Локачах творчих учасників, які заявили про себе у номінації «Своїм розумом». Бізнес-ідеї розробили та представили Микола Поляков («Піч для випалювання гончарних виробів») та Інна Ковальчук («Придбання звуко-підсилюючої апаратури»).

1
Микола Поляков
Микола Поляков

Про роботи такого напрямку Оксана Нерода – координатор проекту, відгукнулась так:

«Ми всі сподіваємось і навіть впевнені у тому, що презентовані бізнес-проекти пройдуть у наступні етапи конкурсу і мають великі шанси на перемогу».

Величезний творчий потенціал продемонстрували локачани і в номінації «Своїм серцем». Одна за одною тут линули пісні, радуючи присутніх чуттєвим виконанням. Заворожив глядацьку залу співочим талантом в поєднанні з танцювальними рухами фольклорний гурт «Дивограй», який виступив із композицією «Пташок викликаю із теплого краю». Анна Ривачук змалювала тяжку заробітчанську долю у пісні «Повернись». Учасники ансамблю «Калинонька» ніжно і трепетно заспівали «Батькові пісні», а у виконанні ансамблю «Україночки» прозвучала пісня «Аркан».

1

1
Ансамбль «Калинонька»
Ансамбль «Калинонька»

1
Ансамбль «УКраїночки»
Ансамбль «УКраїночки»

1
Гурт «Дивограй»
Гурт «Дивограй»

 

Веселу пісеньку «Іграшки» виконала Вікторія Власюк, композицією «Ой верше, мій верше» потішив гурт «Веретенце». Знайшли притулок у серці кожного слухача пісні «Олівці» у виконанні ансамблю «Школярик», «Цвіте терен» – Богдани Крутій, «Ой летіли журавлі» – Христини Поліщук, «Музика серця» у виконанні старшої групи народного художнього колективу, «Причарувала» – Василя Костючка, «Падала зірка» – Сергія Стасюка, «Усміхнися мені» – Катерини Коришко, «Кам’яна гора» – Марини Мельничук.

1
Ансамбль «Школярик»
Ансамбль «Школярик»

2
Богдана Крутій
Богдана Крутій

1
Василь Костючко
Василь Костючко

1
Вікторія Власюк
Вікторія Власюк

1
Гурт «Веретенце»
Гурт «Веретенце»

1
Катерина Коришко
Катерина Коришко

1
Марина Мельничук
Марина Мельничук

1
Сергій Стасюк
Сергій Стасюк

1
Старша група народного художнього колективу
Старша група народного художнього колективу

1
Христина Поліщук
Христина Поліщук

Вразили щирістю художнього слова декламатори Марта Похила (поезія Тараса Шевченка «Хустина») та Діана Фордюк (вірш «Балада про дві душі»). 

1
Діана Фордюк
Діана Фордюк

1
Марта Похила
Марта Похила

Своїми талантами зачарували усіх на конкурсі юні музиканти. У виконанні Ірини Нероди прозвучав музичний твір Мирослава Скорика «Мелодія», Соломія Федорів виконала сонату для фортепіано №3 (Бетховен).

1
Ірина Нерода
Ірина Нерода

1
Соломія Федорів
Соломія Федорів

Також своїми дивовижними виступами потішили тріо саксофоністів у складі В. Вільчинського, М. Хамуди та І. Хімічука (концертмейстер А. Юхимюк), бандурист Вадим Лобарчук,  учасники інструментальних ансамблів «Матіола» та «Кульбаба Нео», естрадного ансамблю «Фреш мюзік». А за мить глядачі насолоджувались танцем «Запальна латина» у виконанні Романа Полякова та Анастасії Киричук.

1
Ансамбль «Кульбаба NEO»
Ансамбль «Кульбаба NEO»

1
Ансамбль «Фреш мюзік»
Ансамбль «Фреш мюзік»

1
Гурт «Матіола»
Гурт «Матіола»

1
Роман Поляков та Анастасія Киричук
Роман Поляков та Анастасія Киричук

1
Тріо саксофоністів
Тріо саксофоністів

На завершення концертної програми Оксана Нерода учасникам проекту вручила дипломи, дякуючи усім за те, що з трепетом і любов’ю віднеслися до участі у конкурсному відборі. Також вона нагадала, що з 1 квітня відкриється лінія для Інтернет-голосування, та запросила всіх бути активними, підтримати «СВОЇх», а також висловила віру в те, що таланти нашої Локачинщини почують та побачать невдовзі за межами району, а, можливо, і області.

Нагадаємо, що «СВОЇ» побували в Привітному, пізніше завітали в ОзютичіСтарий ЗагорівЗаячиці та Затурці.

Людмила Мельничук

Фото автора

Коментарі
23 Березня 2019, 15:44
А Уляну Олексюк з поезією Тополя можна теж було згадати.Чи то вибрані тільки згадуються пані Людмило.
24 Березня 2019, 13:00
Ні, все не так, як ви собі уявили. У мене нема &quot; вибраних&quot; чи &quot;невибраних&quot;.<br/>У. Олексюк, так як і М. Черняк, Д. Голян, та К. Вільчинська вже були відібрані у другий тур &quot;Своїх&quot;ще 1 березня під час огляду худ. самодіяльності шкіл району. А 15 березня цих дітей попросили знову презентувати свої роботи, аби записати відео (цю причину озвучувала на сцені і О Нерода - куратор проекту).<br/>Отож, саме тому прізвищ вищезгаданих дітей у тексті ви і не знаходите.
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024